14.04.2023

Bygg kan enkelt bli mer energieffektive ved bytte til LED-belysning og lysstyring

LED-lys har tatt over som den nye standarden for belysning, og det er ikke uten grunn. EU har vedtatt å fase ut flere typer lysrør som inneholder kvikksølv da dette er svært skadelig for helse og miljø. Det at slike lysstoffrør ikke lenger produseres fører til at alle nå må skifte ut gamle lysrør og halogenpærer til mer moderne alternativer. LED har dessuten en rekke fordeler som gjør dem til et smart valg for både næringsliv og offentlige organisasjoner.

Foto: Glamox

Mer energieffektiv belysning med LED

  1. Lang levetid: LED-lys har en levetid som er betydelig lengre enn tradisjonelle lyskilder. Med en forventet levetid på opptil 30 000 timer, vil du sjelden måtte bytte ut lyspærer eller armaturer.
  2. Lavt energiforbruk: De bruker også betydelig mindre strøm enn gamle lyskilder. Dette gjør dem både energieffektive og kostnadseffektive.
  3. Miljøvennlige: De inneholder ikke skadelige stoffer som kvikksølv, bruker mindre strøm, har lengre levetid og kan enkelt resirkuleres. Derfor synes LED-lys som en miljøvennlig belysningsløsning.
  4. Mindre brannfare: LED-lys slipper ut mindre varme, noe som gjør at pærene bruker mindre energi, og ikke minst – de reduserer brannfaren betraktelig.
  5. Fleksible: LED-lys kan tilpasses til en rekke forskjellige bruksområder og situasjoner. De kan dimmes, endre fargetemperatur og justeres for å passe til ulike behov.
  6. Bedre lyskvalitet: Det er også slik at selve lyset har en høyere lyskvalitet enn tradisjonelle lyskilder. De gir et klart og jevnt lys som gir god synlighet og fargegjengivelse.

LED-lys på jobben

For bedrifter og næringsliv kan LED-lys være en økonomisk og bærekraftig løsning for belysning. Med lavt energiforbruk og lang levetid kan bedrifter spare penger på strømregningen og redusere vedlikeholdskostnader. I tillegg kan LED-lys gi bedre lyskvalitet og arbeidsforhold for ansatte.

Foto: Glamox

Lysstyring og LED

Ikke nok med at LED-belysning i seg selv er energieffektiviserende og kan gi besparelser på strømkostnadene, men legger du til lysstyring i tillegg vil besparelsene bli enda større.

LED-lamper kan styres ved hjelp av en lysstyringsenhet som kan dimme eller justere lysstyrken på lampen. Det kan enten gjøres ved å benytte et eget styringssystem, eller så har flere leverandører av LED-armaturer også smarte armaturer med innebygde sensorer som tillater ulik kommunikasjon og styring.

Kvalitetsleverandører

Vi er stolte av å samarbeide utelukkende med kvalitetsleverandører av LED-belysning:

Glamox er et veletablert selskap med lang erfaring innen belysning. De tilbyr et bredt spekter av LED-løsninger som fokuserer på å kombinere estetisk appell med funksjonalitet. Deres produkter brukes i en rekke forskjellige bruksområder, inkludert kommersielle bygninger, industrielle anlegg og offentlige rom. Med fokus på innovasjon og bærekraftige løsninger, er Glamox anerkjent for å levere LED-lys av høy kvalitet som oppfyller de strengeste bransjestandardene.

SG er kjent for sin ekspertise innen LED-belysning. Med et bredt utvalg av produkter, inkludert både innendørs og utendørs belysning, har SG oppnådd anerkjennelse for sin pålitelighet og kvalitet. Deres LED-armaturer er designet med fokus på energieffektivitet og lang levetid, noe som gjør dem ideelle for både kommersiell og industriell bruk. SG er også opptatt av å tilby skreddersydde løsninger som imøtekommer kundenes spesifikke behov, og deres produkter er kjent for å være brukervennlige.

Luxia er et selskap som skiller seg ut for sin dedikasjon til innovasjon og teknologisk fremgang innen LED-belysning. De tilbyr et bredt spekter av LED-produkter som dekker alt fra profesjonelle belysningsløsninger til mer estetisk tiltalende belysning for hjemmet. Luxia kombinerer avanserte LED-teknologier med elegant design for å skape belysning som både er funksjonell og visuelt tiltalende. Deres produkter oppfyller strenge kvalitetsstandarder og er kjent for sin langvarige ytelse.

Installering av LED-lys

Installering av LED-lys er en enkel prosess. Våre erfarne elektrikere kan hjelpe deg med å velge riktig type LED-lys for din bedrift, og sørge for en trygg og profesjonell installasjon.

Du kan enten bytte ut alle pærer/lysrør til LED eller bytte ut hele armaturer. Kontakt oss så gir vi deg råd om hvilken løsning som er mest lønnsom for deg.

Er du nysgjerrig på besparelser ved å bytte til LED?

Kontakt oss så gir vi deg råd om hvilken løsning som passer dine behov og ditt bygg best.