Rådgivning for ute- og innebelysning

Belysning har blitt mye smartere med tiden, og det kan være lurt å få en oversikt over mulighetene som finnes nå. Vi tilbyr en rekke tjenester innen belysning for borettslag og sameier, og tilpasser etter deres behov.

Reduser energikostnadene med smartere belysning

Mange sameier og borettslag har i dag unødvendig store utgifter til belysning. Manglende styring på lysbruken og bruk av gammeldagse pærer og lysstoffrør gir høye strømregninger. Dette er noe borettslaget enkelt kan gjøre noe med. Ved hjelp av styresystemer og bruk av nye energieffektive lyspærer kan strømforbruket til lys reduseres betraktelig.

Hvorfor styre når lyset skal være på?

Styringssystemer med lyssensor, bevegelsessensor eller tidsbryter gjør at du kan spare på strømforbruket i fellesarealene. Bevegelsessensoerer har en innebygd føler som reagerer på bevegelse slik at lyset skrus på når noen oppholder seg i et av fellesområdene. Er sensoren tidsinnstilt i tilleg vil lyset skru seg av igjen når det ikke har vært bevegelse på en stund. Lyssensorer kan også benyttes på utelys, slik at lyset utenfor fellesinngang slår seg på når det blir mørkt og skrus av når det blir lyst om morgenen igjen.

Vi kan gi dere råd om hvordan kostnader til belysning i borettslaget eller sameiet kan reduseres. I tillegg til rehabilitering og utskiftning kan våre elektrikere installere gode løsninger for strømstyring på eksisterende lysobjekter dere allerede har i fellesarealer. Bevegelsessensorer og tidsbrytere kan ettermonteres på en rekke eksisterende armaturer og en sensor kan ofte brukes til å styre flere lyskilder samtidig.

Utskiftning av lysrør

Mange borettslag og sameier har lysstoffrør i fellesarealer, noe som bruker unødvendig mye strøm, og som i tillegg fases ut. Å bytte til LED-alternativer er løsningen.  Vi skifter ut alle typer lysrør i bygget, og kan tilby avtaler om jevnlig bytte av disse.

Les mer om LED-belysning og potensielle besparelser her.

Nødbelysning

Nødbelysning er et samlebegrep som omfatter blant annet rømningslys, reservebelysning, sikkerhetsskilt og antipanikkbelysning. Nødlysene må testes og vedlikeholdes med jevne mellomrom for å være trygg på at de faktisk fungerer som de skal når behovet oppstår.

Ønsker du rådgivning for ute- og innebelysning

Vi har god kunnskap om løsningene som finnes på markedet, og bistår gjerne dere i hele prosessen, fra kartlegging og rådgivning til ferdig installasjon.