Med ladeanlegg mener vi flere elbilladere som er sammenkoblet. De bygges ofte i tilknytning til borettslag og sameier eller på parkeringsplasser tilknyttet butikker og andre næringseiendommer.

Er du på utkikk etter elbillader hjemme istedenfor? Les elbillader for bolig.

Elbillading for bedrifter

Tilrettelegging for elbillading kan være et klokt valg i mange tilfeller. En stadig større del av bilflåten blir elektrifisert, og det å tilby en god ladeløsning er attraktivt både for ansatte i bedriften og kundene deres.

For butikkvirksomheter kan ladeanlegg gi økt kundetilgang fordi mange ofte ønsker å bruke ladetiden fornuftig. Dersom du eier næringseiendom, kan ladeanlegg øke verdien både ved salg og utleie.

Foto: Zaptek

Elbillading i borettslag og sameier

For sameier og borettslag er nå retten til lading av elbil og ladbar hybridbil nå lovfestet.

Utgangspunktet er at beboerne har rett til få satt opp lader på egen parkeringsplass. Har de ikke egen parkeringsplass, har de krav på tilbud om lading på fellesparkering.

Vi ser at flere sameier eller borettslag har latt noen seksjonseiere installere egne elbilladere. Dette kan fungere fint i starten, men kan bli en utfordring når det blir installert mange ladere som ikke snakker sammen.

Ved å planlegge for, og etablere et ladeanlegg med effektfordeling sørger du for at det ikke blir overbelastning eller andre ladeutfordringer, samtidig som borettslaget eller sameiet kan tilby lading i henhold til loven. I tillegg blir det hele enklere å drifte.

Vi hjelper deg gjerne!

Å planlegge, bygge ut og drifte ladeanlegg kan være omfattende arbeid. Vi har oversikt over løsningene som finnes på markedet, og bistår gjerne med både valg av produkter, installasjon og eventuelt drift av anlegget.