Det er ikke bare på vinteren man setter pris på varmepumpen. Når temperaturene stiger i vår- og sommerhalvåret kan varmepumpen brukes som aircondition. Det gir sval og behagelig innetemperatur.

Fordeler med varmepumpe om sommeren

En varmepumpe har generelt mange fordeler, sommer som vinter. Her er noen av fordelene du får med varmepumpe på sommeren:

  1. Kjølingseffekt: De fleste moderne varmepumper har en omvendt syklus som tillater dem å fungere som aircondition om sommeren. Ved å trekke varme fra inneluften og slippe den ut, kan varmepumper kjøle ned hjemmet ditt og skape et behagelig inneklima.
  2. Bedre luftkvalitet: Varmepumper har ofte innebygde filtre som bidrar til å rense luften ved å fjerne støv, pollen og andre partikler. Dette kan bidra til å forbedre luftkvaliteten innendørs, spesielt for personer som lider av allergier eller astma.
  3. Energieffektivitet: Sammenlignet med tradisjonelle aircondition-anlegg, er varmepumper ofte mer energieffektive. De bruker mindre elektrisitet til å produsere den samme kjølingseffekten, noe som kan føre til lavere strømregninger.
  4. Fleksibilitet: Varmepumper kan tilpasses for å møte behovene til forskjellige årstider. Om sommeren kan du bruke dem til å kjøle ned hjemmet ditt, mens du om vinteren kan bruke dem til å varme opp det samme området.
  5. Stille drift: Moderne varmepumper er vanligvis ganske stille i drift, spesielt sammenlignet med tradisjonelle vindusmontert aircondition.

Foto: Samsung

De fleste varmepumper kan brukes til kjøling

Stort sett alle varmepumper kan brukes til kjøling. Det vil si hvis den er riktig installert. Alle varmepumper som er riktig installert har et kondensrør som går fra innedelen og ut, slik at kondensen, som blir til vann føres vekk fra husveggen.

Er du usikker på om varmepumpen er riktig installert, for eksempel hvis du har kjøpt bolig eller hytte med varmepumpe og ikke har fått dokumentert installasjonen? Da bør du få dette sjekket av en godkjent F-gass sertifisert installatør.

Foto: Toshiba

Rimelig å kjøle ned med varmepumpe på sommeren

Man tenker kanskje det er kostbart å ha på varmepumpen for å kjøle ned, og få aircondition effekten om sommeren. Men det er det ikke.

Norske hus er ofte godt isolerte. Det er jo fordelaktig om vinteren, men på varme sommerdager kan det bli relativt hett. En luft-luft varmepumpe bruker lite strøm når de går i aircondition-modus. Faktisk er de enda mer effektive til kjøling enn til oppvarming.

La oss ta utgangspunkt i et eksempel der det er 30 varmegrader ute og du ønsker å få det ned til 24 grader inne. Dette er en forskjell i temperatur på kun seks grader. I motsetning, på vinteren når det kanskje er minus fem grader ute, og du ønsker en innetemperatur på 22 grader. Det krever altså svært lite energi å kjøle ned hjemmet med varmepumpen på sommeren.

Godkjent F-gass sertifisert installatør

Vi er godkjent F-gass sertifisert installatør, og har kompetanse på luft-til-luft varmepumper.

Vi kan varmepumpe (også om sommeren)!

Kontakt oss, og vi hjelper deg med pumpen som passer din bolig og dine behov.